Good Assam is a Multi Language New E-Magazine and a Digital Media. Every day you can read Health News , Vastu tips , Various types of articles , Stories , Novels and more. If you would like to publish your article, please send us a message in the message box of our Facebook Page or send your article to us by email. Our e-mail : goodassam@hotmail.com || Want to promote your advertise in Good Assam? Please contact us. Good Assam now Available on Facebook Instagram and YouTube. Good Assam এখনি নতুন ই-আলোচনী আৰু এটি Digital সংবাদ মাধ্যম। প্ৰতিদিনে পঢ়িবলৈ পাব স্বাস্থ্য বাৰ্তা , বাস্তু-কিটিপ , বিভিন্ন ধৰণৰ লিখনিৰ লগতে গল্প ,উপন্যাস আৰু বহুতো। যদি আপোনাৰো লিখনি প্ৰকাশ কৰিব বিচাৰে তেন্তে আমাৰ ফেচবুক পেজখনৰ মেচেজ বক্সত বাৰ্তা প্ৰেৰণ কৰিব নাইবা আমাৰ ইমেইল যোগে আপোনাৰ লিখনি পঠিয়াব পাৰে। আমাৰ ই-মেইল ID - goodassam@hotmail.com ◾ Good Assam বৰ্তমান উপলব্ধ - Facebook & Instagram: GoodAssam24 আৰু YouTube : @GoodAssam24 ◾ Website : www.GoodAssam24.in ◾গুড অসমত আপোনাৰ বিজ্ঞাপন প্ৰচাৰ কৰিব বিচাৰে নেকি? আমাৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিব।

Type Here to Get Search Results !

ডায়েবেটিছত নাৰিকল খোৱা উচিত নেকি? কেঁচা বা শুকান নাৰিকল খালে চেনিৰ মাত্ৰাত কি প্ৰভাৱ পৰে জানো আহক

ডায়েবেটিছত নাৰিকল খোৱা উচিত নেকি? কেঁচা বা শুকান নাৰিকল খালে চেনিৰ মাত্ৰাত কি প্ৰভাৱ পৰে জানো আহক।





( অপূৰ্ব দাস ) 


আজি বিশ্ব নাৰিকল দিবস উপলক্ষে:

নাৰিকল কেৱল ধৰ্মীয় কামতে নহয়, বিভিন্ন খোৱা খাদ্যৰ বাবেও নাৰিকল বহু ধৰণে ব্যৱহাৰ কৰা হয়। তামোলৰ চাটনি, নাৰিকল লাড়ু আৰু শাক-পাচলিৰ গ্ৰেভি তৈয়াৰ কৰিবলৈও ব্যৱহাৰ কৰা হয়। নাৰিকল ফল কেঁচাকৈও খোৱা হয় আৰু শুকুৱাই লোৱাৰ পিছতো নাৰিকল বিভিন্ন কামত ব্যৱহাৰ কৰা হয়। কিন্তু ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে নাৰিকলৰ পৰা তৈয়াৰী ব্যঞ্জন খোৱাৰ আশংকা কৰে কাৰণ ইয়াৰ ফলত তেওঁলোকৰ তেজত শৰ্কৰাৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি পাব পাৰে নেকি? আজি এই লেখাটোত জনাম যে ডায়েবেটিছত নাৰিকল খোৱাৰ ফলত কেনেধৰণৰ অসুবিধা বা উপকাৰ হ’ব পাৰে। 




নাৰিকল খালে তেজত চেনিৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি পায় নেকি?  

 আচলতে ডায়েবেটিছত নাৰিকল খোৱাৰ ভয়ৰ আঁৰৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ কাৰণ হ’ল নাৰিকলত পোৱা চৰ্বি। যিহেতু নাৰিকলত চেচুৰেটেড ফেট পোৱা যায় যাৰ ফলত ওজন বৃদ্ধি পায়। মেদবহুলতাই ডায়েবেটিছৰ দৰে ৰোগৰ লগত জড়িত জটিলতা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে, সেয়েহে, মানুহে নাৰিকল খাবলৈ ভয় কৰে।

বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে আন খাদ্যতকৈ নাৰিকল হজম হ’বলৈ অলপ বেছি সময় লাগে আৰু এইটোৱেই ভাল কথা। কম পৰিমাণে নাৰিকল খালে ই আপোনাৰ পেট সোনকালে ভৰি পৰিব আৰু বেছি সময়লৈ ভোক নালাগিব। এইদৰে কম পৰিমাণে খালেও ওজন নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখিব পাৰি। তেজৰ চেনিৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি হ'বলৈ নিদি নিয়ন্ত্ৰণ ৰখাৰ ক্ষেত্ৰত সুস্থ ওজন বজাই ৰখাটো অতি উপকাৰী। গতিকে ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে তেওঁলোকৰ ডায়েটিচিয়ানৰ পৰামৰ্শ অনুসৰি কম পৰিমাণৰ নাৰিকল সেৱন কৰিব পাৰে।





নাৰিকলৰ গ্লাইচেমিক সূচকাংক ৫১, যিটো কম গ্লাইচেমিক সূচকাংকৰ পৰিসৰত বুলি ধৰা হয়। এই ৰেটিঙৰ অৰ্থ হ’ল নাৰিকল খালে তেজৰ চেনিৰ মাত্ৰা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি নহ’ব আৰু তেজৰ চেনিৰ মাত্ৰা সুস্থিৰ কৰি ৰাখিব বিচৰাসকলৰ বাবে ই এক উত্তম বিকল্প।

যদিহে Glycemic index 55 তকৈ বেছি হয় তেন্তে তেনে খাদ্য ডায়েবেটিচ ৰোগীয়ে খাব নালাগে। এনে খাদ্যই তেজত চেনিৰ মাত্ৰা বঢ়াই তোলে।

সাৱধানতা: নাৰিকল বেছি খালেও সমস্যা বৃদ্ধি হ'ব পাৰে কাৰণ নাৰিকলত saturated fat বেছি থাকে। এই চৰ্বিয়ে দেহৰ ওজন বঢ়ায় আৰু বেয়া কলেষ্টোৰেলৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰে, যাৰ ফলত হাৰ্টৰ সমস্যাও বঢ়ায়। এনে ক্ষেত্ৰত ডায়েবেটিচ ৰোগীয়ে ইয়াক সদায় আৰু বেছিকৈ খাব নালাগে। ইয়াৰ সলনি কম মিঠা নাৰিকলৰ পানী খাব পাৰে।


Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.